sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 16. luukku: Unelmatallini

Ensinnäkin haluan pahoitella, että 15. luukku jäi välistä. Eilinen päivä oli niin kiireinen niin Sonjalle kuin minullekin, joten unohdimme luukun kokonaan. Lisäksi meillä on ideat ihan lopussa, joten  toivoisin vieläkin lisää ehdotuksia teiltä lukijoilta! :) Videoita teemme kyllä heti kun vain saamme materiaalia aikaiseksi ja pääsemme tekemään tallilla jotain viisasta, koska Rapilla on vain kantahokit kengissä ja ratsastamaan ei paljoakaan pääse..

Minun oli tarkoitus alunperin tehdä teille mielipidekirjoitus aiheesta talli vai pihatto. Siitä ei kuitenkaan oikein tullut mitään, kun aloin vain haaveilemaan unelmatallistani, joten vaihdoin aiheen sitten siihen.

Rapihan on siis pihattohevonen. Sillä on karsina, jonne se pääsee aina kun haluaa ja lisäksi Rapin tarha/laidun on todella suuri. Pihatto sopii Rapille mainiosti, koska se ei tykkää kykkiä karsinassaan, emmekä me pääse tallille päivittäin liikuttamaan tarpeeksi. Jos kuitenkin saisin päättää miettimättä rahallisia kustannuksi, haluaisin hevoseni ehdottomasti ns. "kunnon" talliin. Rapin kanssa olen oppinut, kuinka paljon helpompaa harrastaminen olisi, jos hevonen olisi normaalissa tallissa. En kuitenkaan sano, etten olisi tyytyväinen Rapin oloihin, koska ne sopivat henkilökohtaisesi Rapille oikein hyvin.

Haluiaisin hevoseni pienehköön muutaman karsinapaikan talliin rauhalliselle alueelle. Mm. Petran talli sopisi minulle oikein mainiosti ;) Tärkeimpänä minulle ovat niinkin yksinkertaiset asiat kuin lämmitys, hyvä kenttä tallin tontilla ja kuiva varustetila! Nyt kun meidän varusteemme ovat kylmässä ja kosteassa varastossa, olen oppinut arvostamaan kesiä, kun varusteet eivät ole jatkuvasti homeessa tai umpijäässä..

Ratsastuksen kannalta olisi ehdottoman mahtavaa, että tallilla olisi iso hyväpohjainen ulkokenttä, ja maneesi. Maneesissa voisi ratsastaa säällä kuin säällä, ja tallille jaksaisi raahautua ihan vain vaikka kävelyttämään hevosta. Rapin kanssa kun lähin kenttä on 20 minuutin ratsastuksen päässä, ei vesisateella pahemmin huvita lähteä juoksuttamaan tai käyntityöskentelemään tallille. Jos kenttä olisi ihan vieressä, motivaatio treenaukseenkin pysyisi kohdillaan hyvien puitteiden ansiosta. Tietenkin jos vain on tarpeeksi uuttera ja motivoitunut, jaksaa lähteä vesisateessakin sille kentälle ihan vain juoksuttamaan, mutta minun kohdallani tällaista uutteruutta ei löydy ja siksi Rapi kehittyykin ratsastuksessa suhteellisen hitaasti..

Ulkonäöllisesti olen aina haaveillut siististä puisesta ja punaisesta tallirakennuksesta, jonka ikkunanpielet ovat valkoiset. Pihapiirissä on paljon kasveja ja muutenkin nättiä, sekä tarhojen aidat ovat valkoiset lankkuaidat. Nämä yksityiskohdathan ovat sinänsä ihan turhia, mutta siistissä talliympäristössä viihtyy aina parhaiten.

Sisällä tallissa olisi leveä käytävä ja tilavat karsinat. Varustetila olisi iso ja pesupaikka hyvin varustettu. Tallissa olisi myös oleskeluhuone, jossa saisi vaihtaa tallilaisten kanssa kuulumisia ja viettää aikaa yhdessä.

Viimeisenä mieleeni tulevat hyvät maastot. Vaihtelevia maastoreittejä hiekkateillä, jotka eivät olisi liian kovia hevosen jaloille. Lisäksi metsässä kulkisi pienempiä polkuja, jossa voisi kehittää hevosen tasapainoa, ja läheltä löytyisi ihana uittopaikka kesiä varten.

Näin lopuksi pääteltynä, mahdollisimman luksustalli, jossa puitteista ei tingittäisi. Tallin henkilökunta olisi tervejärkistä ja maanläheistä porukkaa, joille olisi tärkeää huolehtia tallinsa asukeista mahdollisimman hyvin. 

Harmikseni en löytänyt parempia kuvia, vaikka kuinka googletin. Unelmieni talli on luultavasti jokin luksustalli ulkomailla, mutta en löytänyt mistään.. :D

T: Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti